Preview Mode Links will not work in preview mode

Apr 27, 2018

 

** Er det mulig å liberalisere et land, uten å innføre demokrati? Det tror Kronprins Mohammed bin Salman i Saudi-Arabia. Han vil gjøre landet til en modell for en åpen, men totalitær fremtid. 48 mennesker henrettet ved halshugging så langt i år i landet, ifølge Human Rights Watch.

En samtale med journalist...


Apr 24, 2018

 

DNO, Det Norske Oljeselskap, driver oljevirksomhet etter cowboy-metoden i verdens mest utsatte land: De er saksøkt av den irakiske staten, gir arbeidere de dårligste vilkårene i klassen og sa i 2015 opp 200 ansatte via sms i borgerkrigsherjede Jemen. Nå vil Norges eldste oljeselskap tilbake til hjemlandet.

En...


Apr 19, 2018

** Legevitenskapen går bort fra å skille mellom to kjønn med tydelige grenser. Men det norske behandlingssystemet for transpersoner stritter imot. Den ikke-binære transkampen spisser seg til, forteller HANNE ØSTLI JAKOBSEN.


Apr 17, 2018

 

** For å minnes forfatter JON MICHELET, har vi funnet frem et opptak hvor han med egne ord forteller om sin tid til sjøss. Nærmere bestemt perioden da han seilte på en asfalt-tanker mellom Karibia, USA, Europa, Afrika og New Zealand i 1963 og 64. Der viste det seg at de faktiske farene på havet var andre ting enn...


Apr 13, 2018

 

** Er det bare Kungen som nå kan redde Nobel-prisen i litteratur? Svenska Akademien er i totalt oppløsning etter en intern krangel om voldtekt, trakassering og økonomisk mislighold. BJÖRN WIMAN, kultursjef i avisen som startet rabalderet – Dagens Nyheter – og Morgenbladets BERNHARD ELLEFSEN forsøker...