Preview Mode Links will not work in preview mode

Jan 26, 2018

 

** Hvorfor blir forfatteren av The Handmaid's Tale mislikt av så mange unge feminister? TORIL MOI snakker om Margaret Atwoods vriene syn på feminisme og metoo. Atwood selv lurer på om hun er en «dårlig feminist» fordi hun kritiserer også kvinners makt. En del eldre feminister har nå begynt å kritisere...


Jan 19, 2018

** Hvordan kan Facbook både være det største demokratiske eksperimentet noen sinne, og den farligste trusselen mot demokratiet, samtidig? LENA LINDGREN prøver å bli klok på Trumps-pressestrategi og hva pressen skal gjøre nå som Facebook har forlatt den. 

** Og Morgenbladets spåkule har alt begynt å gi svar,...


Jan 12, 2018

 

**MARIANNE NORDLI er kompetanserleder i Frp og kvinne født i en mannekropp. I tillegg er hun ny spaltist i Morgenbladets 'Kjønnsliv'-spalte. Venstresida er ikke det naturlige stedet for undertrykte minoriteter, sier hun. 

** Og er lydbøker litteraturens fremtid? Vi spør JONAS TELLANDER, mannen som har snudd opp...


Jan 12, 2018

Sveriges eldste forlag er kjøpt opp av et lydbokselskap. Nå utfordrer lydbøker både papir- og e-litteraturen. Blir lesning noen gang det samme igjen? Hør et utdrag fra reportasjen. Hør og les den i sin helhet på www.morgenbladet.no/lydbok.

Skrevet og lest av Askild Matre...


Jan 5, 2018

** Hvordan klarte Trond Giske å bli så viktig i Arbeiderpartiet at han fikk en hel fløy oppkalt etter seg? TOVE GRAVDAL oppsummerer politikerens vekst.

** Tv-serien Black Mirror har gjort teknologikritikk til kveldsunderholdning. Men er det egentlig mulig å lage film og tv som kritiserer den algoritmestyrte...