Preview Mode Links will not work in preview mode

Oct 19, 2018

12. februar 2013 satt BJØRN FUNDER HALLDAL på en buss på vei mot Oslo ikledd en skuddsikker vest og med elektrosjokkvåpen og en gasspistol i bagasjen, mens han snakket på mobilen om at han skulle sprenge Stortinget. Halldal var i tillegg aktivt med i Norwegian Defence League. Fem år senere er han en...


Oct 16, 2018

Filmen ‘22 July’, bruker thrillerelementer og actionfilm-håndtverk for å fortelle om den norske tragedien. Nå kommer en rekke filmer om terrorangrepet. Skal vi omfavne engasjerende underholdning inspirert av 22. juli?

 En samtale med filmanmelder og skribent i Morgenbladet, ULRIK ERIKSEN.


Oct 12, 2018

** Danske kommaregler, transitives rettigheter, et nødrop for Språkrådet. Morgenbladets huslingvist, PAAL UVAAG, snakker ut. 


Oct 9, 2018

** Foreslo svenske-kongen å «kjøpe ut» et medlem i Svenska Akademien for å redde Nobelprisen i litteratur? Og hvem ville vunnet prisen om den ikke hadde blitt avlyst grunnet en voldtektsdom, trakassering og påstander om økonomisk kriminalitet?


Oct 5, 2018

Et år etter #metoo-kampanjen virker det som om kulturkampen skifter gir. Mange av mennene som ble felt av bevegelsen forsøker, forsiktig, å komme tilbake til sine posisjoner.

En samtale med journalist ELISE DYBVIK.