Preview Mode Links will not work in preview mode

Sep 28, 2018

** Slaget mellom Finland og Russland er ikke over, selv snart 80 år etter Vinterkrigens slutt. Nå leter russiske historikere etter spor fra påståtte finske massedrap, i et forsøk på sette Stalin i et bedre lys. Denne striden her, som foregår i de finsk-russiske skoger, startet med en gråskjegget russer,...


Sep 25, 2018

** Raymon er ikke lenger blant oss. Men Raymon-dialekten er på vei tilbake fra de døde. Vi forsøker å bli kloke på østfoldsk stolthet og arven etter komikeren bak Raymon-figuren, Øivind Johannesen, som døde søndag.

Med Litteraturanmelder BERNHARD ELLEFSEN, huslingvist PAAL UVAAG og kulturjournalist MARIUS...


Sep 21, 2018

** Hvordan klarte en afghansk tolk å avsløre at en Taliban-spion hadde infiltrert det norske forsvaret i Afghanistan? SIMEN SÆTRE forteller om sin nye bok, Tolken. Les også Sætres essay om å intervjue en forræder på morgenbladet.no.

Denne episoden ble sendt første gang i september...


Sep 18, 2018

** ESTETIKEREN, eller Ragnhild Brochman som hun også er kjent som, hjelper 30 år gamle menn å gå med caps, forklarer hva som kommer etter normcore og guider deg i en verden av ekte, falske vipper. 


Sep 14, 2018

** Fungerer 'no-platforming' – scenenekting – om man vil stoppe ekstreme holdninger? Eller er det på scenen trollene sprekker? En samtale med journalist HANNE ØSTLI JAKOBSEN.