Preview Mode Links will not work in preview mode

Dec 29, 2017

I 1940, mens hele verden uroet seg for krigen, var John Maynard Keynes redd for freden. Og for å gå tom for portvin.

Vi åpner en flaske port og tar en prat om Keynes, Virginia Woolf, smør og verdensbanken med MARIA BERG REINERTSEN. Hun er journalist i Morgenbladet og forfatter av boken ‘Reisen til Bretton...


Dec 22, 2017

** Forumet 4chan har vært episenteret for mange av hetsekampanjene på internett de siste årene. Men er rasismen og mobbingen bare spøk og moro? Vi spør journalist EMMA TOLLERSRUD.

** «Deres Høøøyhet! Leeeksene!» Hvorfor er stemmene i juleklassikeren 'Tre nøtter til Askepott' så utrolig...


Dec 15, 2017

** Hvordan har professor JORDAN PETERSON fått en så stor tilhengerskare på nettets høyreside? Vi spurte han.

** Og hva er årets beste kultur? Morgenbladets kulturredaksjon stuer seg inn i podkastens studio for å finne svar. Med ANE FARSETHÅS, MARIUS LIEN og ESPEN HAUGLID.

Anbefalingene:

– Samanta Schweblins bok...


Dec 8, 2017

** Det er en skjult trussel som ødelegger livet på nettet. En hær av russiske nett-troll har drevet storstilt spredning av desinformasjon for Donald Trump. Men hvorfor? HANNE ØSTLI JAKOBSEN har snakket med to eksperter, med to besnærende teorier.

** Her i landet foregår det også anonyme slagsmål på nett,...


Dec 1, 2017

** Bli med arkitekt GAUTE BROCHMANN på safari til kulturelitens jaktmarker. Ullevål hageby er 100 år. Stedet, og beboerne, er langt mindre snobbete enn sitt rykte, mener han. 

** Og: Panskandinavisk språklig krisemøte. Huslingvist PAAL UVAAG snakker med den danske avisen Politikens språkskribent, MARIANNE RATHJE,...